+381 64 1121 886 kancelarija@slp.rsLončarska 7, 21000 Novi Sad, R. Srbija

O nama

 

GRANSKI SINDIKAT LAĐARA I POMORACA SRBIJE (GSLPS) je strukovni sindikat koji okuplja i povezuje sve radnike na brodovima: oficirski kadar , hotelsko osoblje, lučke radnike, pomoćne radnike i sve koji se bave radom u vodnom saobraćaju na rekama, jezerima i morima. Sindikat je nastao iz vidne potrebe radnika za uspostavljanjem socijalnog reda i pravde, utvrđeno kroz iskustvo iz prakse i kroz rad i analizu Udruženja lađara Srbije.

Naš Sindikat je zbog svoje specifičnosti, angažmana i rada, privukao pažnju najjače radničke zajednice na svetu ITF-a (International Transport Workers Federation) gde smo, usklađivanjem Statuta i rada organizacije uspeli da ostvarimo članstvo.

Naš Sindikat, u potpuno novom sistemu organizacije posluje od 2020. godine kada smo usaglasili i izvršili sve neophodne promene kako bi bili uskladu sa najvišim svetski standardima u zaštiti radničkih i socijalnih prava radnika.

Glavni odgovorni urednik web publikacije:
Branislav Vajda – predsednik sindikata

Pomoćnik glavnog odgovornog urednika:
Milivoje Šujdović – potpredsednik sindikata

Upravni odbor GSLPS:
Branislav Vajda, Igor Radivojević, Željko Nakomčić, Milivoje Šujdović, Zoran Jovičić, Jožef Pap, Igor Dorčić,

Autori članaka:
Branislav Vajda, Milivoje Šujdović, Vlado Šekerović, Goran Stanimirov, Igor Dorčić, Zoran Jovičić i Miodrag Pančić

Svi članci na našem sajtu su autorski i iza njih stoji Upravni odbor GSLPS.

Sindikat je osnovan 30.04.2018. kao Sindikat lađara Srbije, 2020. godine dolazi do konačnog usaglašavanja sa ITF-om i na predlog većine članova prerasta u Granski sindikat lađara i pomoraca Srbije.

U nastavku teksta možete preuzeti:

STATUT SINDIKATA ćirilica

STATUT SINDIKATA latinica